Johan Vande Lanotte stelde het actieplan voor met Conner Rousseau.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte stelde het actieplan voor met Conner Rousseau. © Florian Van Eenoo photonews

Sp.a wil via spaargeld klimaat aanpakken: “266 miljard euro deels mobiliseren”

Sp.a wil dat de energiefactuur de komende jaren met 20 procent daalt, omdat elektriciteit een basisgoed is. Om energie- en klimaatdoelstellingen te financieren, pleit de partij voor de oprichting van een Klimaatbank. West-Vlaams Kamerlijstduwer Johan Vande Lanotte presenteerde vandaag in Beernem een tienpuntenplan bij de aanzet van de campagne "Waarom stemmen op de sossen?". Partijvoorzitter John Crombez gaat de punten opnemen in het verkiezingsprogramma.

169 reacties

  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    Jean Marie een staatslening aan hoge rente is een lening die met belasting geld moet terug betaald worden. het klimaat word door onze strot geduwd ons klein landje wil weer heiliger dan de paus zijn en dan maar klagen over de begroting. gratis bestaat niet alles heeft een prijs.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Seppe Theunis, inderdaad, maar de premies en subsidies gaan naar de betere middenklasse, ik renovatie premie is rap afgeschaft vooral vijftigers die de binnen inrichting van hun woning lieten opknappen. Maar om te kunnen renoveren of zonnepanelen een goed dak en geld, een lening moet altijd terug betaald worden en als je pech hebt verkopen ze je woning zonder medelijden. Ik ken geen enkele sukkelaar met zonnepanelen op zijn dak.
  • Peter Tarson

    5 jaar geleden
    @jeanmarie séneque: nagel op de kop! Instelling creëren met postjes die meer opbrengen dan de eigenlijke (fake) bedoeling van klimaat.
  • Seppe Theunis

    5 jaar geleden
    Blijkbaar geven de mensen liever hun centen aan morbide regimes dan aan het klimaat, zelfs als je er iets aan verdient. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iemand horen klagen over onrendabele zonnepanelen, pensioenspaarfondsen enz. . Daarenboven zijn in het verleden al zoveel premies voor renovatie gegeven dat ik me afvraag of al die mensen die dat niet hebben gedaan wel kunnen lezen, of rekenen.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    direct in het zilverfonds steken het is een heel grote doos alleen zijn ze vergeten er een bodem in te leggen