© Pacma

“Droefste olifant ter wereld” sterft na 43 eenzame jaren in een Spaanse zoo

In de zoo van Cordoba, in het zuiden van Spanje, is vrijdag de “droefste olifant ter wereld” overleden. Het dier leefde er al 43 jaar in totale eenzaamheid. Dierenrechtenactivisten deden talloze pogingen het dier naar een betere leefomgeving te verhuizen, maar die leverden niets op.

ehu

Flavia was een Indische olifant en werd op haar drie jaar van de kudde gescheiden voor een leven in gevangenschap in de Zoo van Cordoba. Op 1 maart stierf ze daar op 47-jarige leeftijd. Het dier was naar verluidt in een diepe depressie gewikkeld en haar gezondheid ging al maandenlang achteruit.

Toen de olifant vorige week in elkaar stuikte en niet meer in staat bleek zich weer recht te trekken, hebben verzorgers haar uit haar lijden verlost. Medewerkers van de zoo zijn er het hart van in en melden “met grote droefheid” het heengaan van Flavia.

De Spaanse politieke partij Pacma, die opkomt voor dierenrechten, probeert al jaren de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren en wilde dat Flavia ondergebracht werd in een safaripark elders in Europa, ergens waar ze het gezelschap van andere olifanten zou hebben. De partij noemt de dood van Flavia “de slechtst mogelijke afloop” die ze kon meemaken en roept opnieuw op voor een ban op wilde dieren in gevangenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer