Abdelhamid Abaaoud.
Volledig scherm
Abdelhamid Abaaoud. © ap

Geheime diensten in ons land bundelen krachten in strijd tegen terrorisme

Bijna drie jaar na de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel gaan onze twee inlichtingendiensten, de Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst ADIV, beletten dat in de strijd tegen het terrorisme nog informatie verloren gaat. Vanaf deze maand werken de antiterrorismekantoren van de Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst samen in één Counter Terrorism-platform. Dat is ondergebracht in het gebouw van de Staatsveiligheid, bericht De Tijd.

31 reacties

  • Eduardo Van hoyweghen

    5 jaar geleden
    Je zou toch mogen veronderstellen dat dit al enkele jaren topprioriteit zou moeten zijn.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Ik was er naïefweg vanuit gegaan dat er minstens sinds de zware aanslagen in Zaventem al een maximale inzet zou zijn.
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    Blijkbaar geen 1 die begrijpt dat het 2 verschillende diensten zijn met verschillende opdracht. Die normaal niets met elkaar te maken hebben, de militaire zoals het woord reeds zegt, bekijkt de informatie over andere leger eenheden of militaire informatie. Staatsveiligheid krijgt al de resterende info te verwerken. Daarom dat de militairen ook veel minder mankracht hebben een 7 tal mensen.
  • Derek Beuckelaers

    5 jaar geleden
    Zaken gerelateerd aan de staatsveiligheid zouden uit de media moeten blijven.
  • Carlo Verstappen

    5 jaar geleden
    Het zijn straffe gasten bij de veiligheidsdienst, zijn zij plots wakker geworden? Wat deden zij dande voorbije jaren? Elkaar tegen werken?
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?
    PREMIUM

    Wat is er gebeurd met Vlaams koppel Marc en Laura, die sinds vorige week vermist zijn?

    Het Vlaamse echtpaar Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) is als vermist opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife. Sinds maandag lijken de twee van de aardbol te zijn verdwenen, en ook van hun Opel Mokka is geen spoor. “Terwijl het licht in de badkamer brandde en de zijdeur van hun woning wagenwijd openstond. Dit is niet van hun gewoonte”, zeggen hun beste vrienden die zich ernstige zorgen maken aan HLN. Wat weten we nog van de verdwijning?