3.000 klimaatbetogers in Louvain-la-Neuve, ook acties in Antwerpen en Mechelen

Na verschillende klimaatmarsen in Antwerpen en Brussel zijn ongeveer drieduizend jongeren donderdag naar Louvain-la-Neuve afgezakt om te betogen. Ondanks het slechte weer vinden ook acties plaats in Antwerpen en Mechelen .

gjs

Na een oproep van de lokale afdeling van Youth for Climate kwamen jongeren donderdagmiddag in Antwerpen samen om een “human billboard” te vormen. Om 15 uur krijgt de actie nog een uitloper in De Studio nabij het Mechelseplein. Daar zal Students for Climate een debat over het klimaat organiseren.

In Mechelen slaat Youth for Climate dan weer aan het ‘ploggen’, oftewel joggen of wandelen langs de vaart en tegelijkertijd zwerfvuil oprapen.

Ook Louvain-La-Neuve blijft niet uit. Wetenschappers van de Université Catholique de Louvain (UCLouvain) betuigden eerder publiekelijk hun steun al aan de betogende jongeren. De manifestatie trok zowel studenten van de middelbare scholen als studenten uit het hoger onderwijs en werd ook ditmaal aangevoerd door Youth for Climate en Students for Climate.

Het parcours van de mars in Louvain-la-Neuve werd in samenwerking met de lokale politie bepaald. Om 10.30 uur werd vertrokken op het Universiteitsplein om van daaruit langs de belangrijkste pleinen van Louvain-la-Neuve te stappen (Place des Wallons, Grand-Place, Place Rabelais en Place des Doyens). De mars duurt tot 12.30 uur. Na afloop wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd op de Place des Sciences. Ook Anuna De Wever en Kyra Gantois stapten mee op.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER