Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Europese Centrale Bank verlaagt economische vooruitzichten fors

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de economische vooruitzichten voor de eurozone fors naar beneden bijgesteld. Dat is het gevolg van de afkoeling van de wereldeconomie en van de internationale handelsconflicten. Voor dit jaar gaat de ECB uit van een groei met 1,1 procent, zo maakte ECB-voorzitter Mario Draghi bekend, in de toelichting bij het rentebesluit. Nog maar drie maand geleden werd nog een groei van 1,7 procent verwacht.

9 reacties

  • Remo Pideg

    5 jaar geleden
    Er is maar één oorzaak voor de economische neergang... de klimaatgekte. Auto's worden niet meer verkocht, vliegtuigreizen afschaffen etc etc. En het gaat na 2021 nog erger en erger worden.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    De euforie is over en straks verkiezingen, een miljard of 10 besparen en de huizenmarkt die oververhit, het kon niet blijven duren.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    niet alleen de Duitse auto industrie ziet met lode ogen aan hoe in Zhenzen een auto industrie groeit waar ze nu al veel terrein aan verliezen maar ook de rest vooral de Mittelstand die in serie opgekocht worden door China, andere schaamteloos geplagieerd door Chinese bedrijven en waar Merkel en co niet te minste graten in zien.
  • John Ulmer

    5 jaar geleden
    Vraag aan 10 Europese ministers hoe zo'n groeivoorspelling berekend wordt en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Omdat er nl geen berekening bestaat. Die "groeivoorspelling" dient alleen om bepaalde maatregelen/wijzigingen die men wil doordrukken, te rechtvaardigen. En jan modaal trapt er blindelings in.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    En nog minder rente voor de gepesioneerde maar wel aangerekende kosten voor de banken