Rachel McKinnon (rechts).
Volledig scherm
Rachel McKinnon (rechts). © AP

Eerste transgender-wereldkampioene haalt uit naar olympische zwemster: “Velen zouden jou ook een man noemen”

Meer sportHet vraagstuk rond transgender-sporters heeft op sociale media opnieuw de gemoederen verhit. Rachel McKinnon - de eerste transseksuele wereldkampioene bij de masters in het baanwielrennen - haalde op Twitter hard uit naar een voormalige Britse zwemster en onrechtstreeks ook naar tennislegende Martina Navratilova. 

11 reacties

  • Ivon Vanvinckenroye

    3 jaar geleden
    Een transgendervrouw/man blijft genetisch wat hij is. Het enige correcte is een aparte competitie voor transgenders. Ze blijven anders nu eenmaal een oneerlijk voordeel behouden van het andere geslacht.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Beide hebben ze gelijk en inderdaad denken velen het maar niemand durft het te zeggen omdat ze dan zullen aanzien worden als anti-transgender. En zoals altijd moet dan de andere partij meteen in de aanval gaan. Moet iedereen zomaar je keuzes accepteren? Ik dacht het niet. Al mensen er kritiek op hebben is het hun recht om dit te zeggen (in dit geval zou het zelf een plicht moeten zijn want dit is competitievervalsing).
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Navratilova heeft meer dan groot gelijk ! Het is valsspelen en niet eerlijk Het blijft een man .
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Zijt maar gerust dat zo goed als iedereen daarover zo denkt.De meesten durven gewoon er niets over zeggen omdat ze dan dit over hun dak krijgen. Het is gewoon niet eerlijk, iedereen doet wat hij of zij willen maar als het anderen beinvloed vind ik dit valsspelen, zo simpel is dat. Kunnen die dat nu zelf ook niet begrijpen dat dit niet eerlijk is...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Natuurlijk heeft Navratilova gelijk. Het is niet omdat een man aan een aantal onderdelen van zijn lichaam laat sleutelen dat hij daarom een vrouw wordt. Hij kan zich dan wel meer als vrouw voelen en dat is ok maar een vrouw kan hij niet worden.