Deze foto van wolvin Naya werd in oktober vorig jaar genomen.
Volledig scherm
Deze foto van wolvin Naya werd in oktober vorig jaar genomen. © Instituut voor Natuur en Bosonderzoek

Wolven Naya en August jagen samen en bijten schapen dood in Limburg

De wolven Naya en August jagen samen en zijn naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor de vier doodgebeten schapen dit jaar in Limburg. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). "Op drie van de vier schapen werden twee DNA-types van een wolf aangetroffen, waardoor de kans klein is dat het om andere wolven gaat dan Naya en August", zegt woordvoerder Koen Van Muylem van INBO.

12 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    In België kan je niet eens 5km stappen zonder een paal, een verkeersbord, een huis, een weg tegen te komen. Die mooie dieren horen thuis in uitgestrekte gebieden zoals Siberië en Alaska. Zelfs in Frankrijk is het te klein. En natuurlijk gaan ze de gemakkelijke prooien pakken Hoe zou je zelf zijn ?
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Jammer dat ze eerst een mens zullen moeten aanvallen voordat de publieke opinie weer wat met de voeten op de grond komt.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Er bestaat geen afdoende bescherming tegen wolven.In Frankrijk is alles reeds uitgetest, zonder resultaat. De wolf past zich vliegensvlug aan,maar vergrijpt zich ook aan paarden, koeien, kalveren, ezels etc. Volgens de wolvenliefhebbers is de waarde van het leven van de schapen nul, want de kweker wordt vergoed, zo kan je blijven zeveren. Het quota afschieten is gisteren verdubbeld in Fr, er mogen nu per jaar een 100 tal wolven afgesloten worden,er werden in 2018 meer dan 12.500 schapen gedood.
  • Marleen Wijnants

    5 jaar geleden
    Jozef vermeir, wolven zijn prachtige dieren en geen rommel. De schapenhouders moeten hun weiden beveiligen, ze moeten meer zorg dragen voor hun dieren . Veel schapen zitten dag en nacht buiten zonder deftige bescherming.triestig! En ja ik hou van de natuur . En dat betekent dat mens en dier samen leven op deze planeet .de aarde komt toe aan al wat leeft!!! natuur ,mens en dier.
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Wolven moeten toch ook eten en draag zorg voor uw schapen zodat ze er niet aankunnen