AFP
Volledig scherm
© AFP

Mehdi Nemmouche schuldig aan viervoudige moord met terroristisch karakter

De jury van het Brusselse assisenhof heeft Mehdi Nemmouche (33) en Nacer Bendrer schuldig verklaard aan viervoudige moord met terroristisch karakter. De twaalf juryleden zijn er dus van overtuigd dat Nemmouche de man is die op 24 mei 2014 in het Joods Museum van België het Israëlische koppel Emanuel en Miriam Riva en museummedewerkers Alexandre Strens en Dominique Sabrier doodschoot, en dat Nacer Bendrer hem daarvoor de wapens leverde. Beide mannen zijn ook schuldig verklaard aan verboden wapenbezit met een terroristisch karakter. De strafmaat wordt maandag pas bepaald. 

19 reacties

  • Diana De Wit

    5 jaar geleden
    In feite zou het vonnis voor beide 4xlevenslang moeten zijn zonder enige mogelijkheid om ooit nog vrij te kunnen komen!
  • nicole nys

    5 jaar geleden
    Voor dergelijke misdaden zou de effectief uitgevoerde doodstraf terug moeten worden ingevoerd.
  • johan arits

    5 jaar geleden
    Voor 2 criminele, te berechten hebben ze maanden nodig , Wat gaan ze doen als ze honderd criminelen moeten berechten , 20 jaar mee bezig ? Als ze schuldig zijn is er maar 1 dag nodig .
  • Lode Somers

    5 jaar geleden
    Blijkbaar waren die juryleden iets verstandiger dan die zgn advocaten van de terroristen die alleen maar hun ego willen strelen zonder de minste empathie voor de echte slachtoffers en familie. Schaamteloos!
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Moorden die gefilmd werden en nog een proces van maanden. Met zo'n justitie gaat het nog zo ver komen dat misdadigers oud en versleten zijn tegen de tijd dat ze moeten voorkomen. En jullie belgen betalen de rekening van dit circus.