Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nederlandstalige kinderen krijgen geen voorrang op scholen in Vlaamse Rand: “Juridisch onmogelijk"

OnderwijsNederlandstaligen die hun kinderen inschrijven in een school in de Vlaamse Rand rond Brussel zullen dan toch geen voorrang krijgen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het voorstel van Crevits is "juridisch niet mogelijk”.

10 reacties

  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    De Nederlandse taal machtig zijn, begrijpen spreken en kunnen lezen zou moeten de maatstaf zijn. Ik denk niet dat je je kind in Wallonië in een school kan inschrijven als het geen feans spreekt.
  • Nadine Motten

    5 jaar geleden
    Men zou anderstalige ouders moeten verplichten minstens een jaar Nederlands te leren alvorens ze hun kinderen in het Nederlands onderwijs kunnen inschrijven. Als zij die inspanning vragen van hun kinderen mogen ze best eerst het goede voorbeeld geven.
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    Kinderen krijgen Nederlands talig onderwijs wat goed is , echter de ouders weigeren veelal deze taal te leren met het gevolg veel problemen met de opvolging van hun kinderen , en wat als ze de schoolresultaten moeten bespreken leerkrachten dan verplichten om hun te woord te staan in het Frans of welke taal dan ook ?
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Emi De graeve, dit heeft niets te maken met overbevolking, wel met het feit dat veel Franstaligen hun kinderen in een Nederlandstalige school inschrijven, omdat de kwaliteit van het Franstalig onderwijs bedroevend laag is. Begrijpelijk : als ouder wens je altijd het beste voor je kind.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Waar moeten Nederlandstalige leerlingen dan naar toe Naar een franstalige klas misschien terwijl er extra geld uit getrokken word voor anderstaligen