© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

thumbnail: null
thumbnail: null

FOTO. Bart De Wever ruimt zwerfafval op

Antwerps burgemeester Bart De Wever is donderdagmiddag de straat opgegaan om zwerfvuil op te ruimen. De Wever deed dat in het kader van ’10 minutes a day’, een initiatief van bedrijfsleider Jean-Paul Meus.

jati

Elke dag trekt Jean-Paul Meus, bedrijfsleider van decoratiefabrikant Goodwill in Kontich, tien minuten de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Met zijn initiatief ’10 minutes a day’ wil hij iedereen stimuleren om dit ook te doen. Meus kreeg het idee tijdens een zakenreis naar Zuid-Oost-Azië,waar hij erg vervuilde stranden zag. Het afval komt immers eerst in zee en vervolgens op ons bord terecht via besmette vis, redeneerde hij. Terug in België besloot hij zwerfvuil op te rapen telkens wanneer hij het zag.

Donderdag waren het burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepenen Ludo Van Campenhout (N-VA), Koen Kennis (N-VA), Claude Marinower (Open Vld) en Nabilla Ait Daoud (N-VA) die de bedrijfsleider vergezelden om in de Scheldestad zwerfafval op te ruimen. Ze deden dat onder meer in de omgeving van de Grote Markt, de Hoogstraat en de kaaien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer