Een protestactie in het kader van Internationale Vrouwendag in Brussel in 2017.
Volledig scherm
Een protestactie in het kader van Internationale Vrouwendag in Brussel in 2017. © BELGA

Vandaag vrouwenstaking op Internationale Vrouwendag

Wat als vrouwen voor een dag het werk zouden neerleggen? Die vraag inspireerde het "Collecti.e.f 8 maars" om vandaag -op Internationale Vrouwendag- aan alle vrouwen in België op te roepen hun dagelijkse activiteiten te staken. Vakbonden ACV en ABVV steunen de oproep. Hoe groot de actiebereidheid zal zijn, valt moeilijk in te schatten, maar op het openbaar domein zal de actie wél goed zichtbaar zijn. 

6 reacties

  • Jan Everaet

    5 jaar geleden
    Dergelijke 'vrouwendagen' dragen bij tot polarisatie tussen man en vrouw. Alsof mannen standaard rabiate onderdrukkers van vrouwen zijn die ze minder loon willen geven. Misschien zijn vrouwen minder goede loononderhandelaars dan mannen? Misschien zijn ze te toegeeflijk? Deze acties staan ook niet stil bij de loonverschillen binnen de vrouwen zelf. Ik heb een vakbeweging dat nog nooit horen aanklagen.
  • Steven Otten

    5 jaar geleden
    Alle respect. Ma op welke basis berekend men minder loon. Staat bij dat ze in minder goed betaalde sectoren werken. Sorry vind dees gezeik. De mannen die daar werken klagen toch ook niet. Dan moeten ze ma volcontinue gaan werken in de staal nijverheid. Dan hebben ze evenveel. Dees is aangestuurd door bende feminsten die zich beter voelt als mannen. Das geen gelijkheid. Die willen meer. Zonder mannen draait de wereld ook niet. Wij zouden moeten staken voor terug deftige vrouwen te krijgen.
  • Sven Haesebeyt

    5 jaar geleden
    Eigenlijk pakt men dit verkeerd aan. Ze zouden tegen mannen moeten zeggen dat zij eens een dag 'mogen' thuisblijven, en zo aantonen dat men ook op vrouwen kan rekenen om de wereld te laten draaien.
  • RONNY DE PETTER

    5 jaar geleden
    België, het stakingsland bij uitstek.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Iedere dag een nieuwe reden om niet aan het werk te gaan en dan maar kijken met een wijzende vinger naar de regering omdat de economie van België vierkant draait. Welke grote bedrijven zijn nog bereid te investeren in een land waar niemand wil werken en er iedere dag stakingen zijn die hun bedrijven plat leggen?