(archiefbeeld)
Volledig scherm
(archiefbeeld) © Getty Images

Met 100 kilometer per uur door bebouwde kom en toch geen straf

Een 31-jarige man uit Meise ontsnapt aan een celstraf van 1 jaar, een rijverbod van 5 jaar en een boete van 10.800 euro door een foutje op de Brusselse griffie. 

16 reacties

  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Dus een zoekgeraakt documentje in Justitie leidt tot een niet veroordeling van een onverantwoorde chauffeur. De flitsfoto is toch het bewijs van de overtreding en aan de hand van de flitsdatum weet men toch of hij een verzekering, inschrijving had en de stand van zaken met het rijbewijs. Dus waarom kan hij dan beroep aantekenen tegen een gestaafd vonnis? Nonsens tot de hoogste graad hier!
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Met een zoekgeraakt vodje papier ontloop je in belgie de straf ... Straf land dus. En zo maf draait onze ambtenarijj vierkant tot in de eeuwigheid. Tot het land failliet is.
  • Dina Vernaillen

    5 jaar geleden
    Justitie dringend hervormen en huidig minister onmiddllijk vervangen.
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Hoe kan een papiertje zorgen dat onverzekerd,zonder rijbewijs,zware overtreding,enz.teniet wordt gedaan.
  • cecil atherton

    5 jaar geleden
    100% terechte beslissing. Wie vindt van niet moet maar eens in de geschiedenis duiken en nagaan waarom deze procedures tot stand kwamen. We zijn trouwens al heel veel van onze 'vrijheid' en 'rechten' kwijt. Het omslagpunt is niet meer veraf en het zullen diegenen die het hardst voor waren die dan het hardst gaan janken.