© BELGA

Lokeren haalt ex-speler binnen als opvolger van Leekens

Lang heeft Lokeren niet gewacht met het aanstellen van zijn nieuwe trainer. Eén dag na het vertrek van Georges Leekens hebben de Waaslanders een akkoord bereikt met ex-speler Runar Kristinsson (47). De IJslander speelde tussen 2000 en 2007 ruim tweehonderd wedstrijden voor Lokeren.

ppl

Beide partijen zaten vanmiddag samen in Sint-Niklaas en bereikten daar een akkoord. Op enkele details na is alles rond. Kristinsson komt op voorsprak van technisch directeur Willy Reynders. De IJslander reisde sowieso toch naar België nadat hij onlangs vertrok bij het Noorse Lillestrøm SK.

Kristinsson stopte een jaar na zijn vertrek uit Lokeren met profvoetbal. Sinds 2010 is hij hoofdcoach: eerst voor het IJslandse KR Reykjavik, waarmee hij twee titels pakte, en daarna bij het Noorse Lillestrøm SK. Daarmee werd Kristinsson vijfde en achtste in de Tippeligaen, de Noorse hoogste klasse.

© BELGA

“Stel niet altijd beste elf spelers op”

De IJslander gaf in die periode ook voetbalstages in Lokeren voor jeugdspelers en kruiste in 2013 het pad van Standard (3-1, 1-3 voor de Rouches) in de voorrondes van de Europa League. “Waar ik het meest belang aan hecht als trainer? Ik stel niet altijd de elf beste spelers op. Maar wel die elf waarvan ik denk dat die de wedstrijd kunnen winnen”, vertelde hij toen nog.

Georges Leekens en Lokeren maakten woensdagochtend bekend dat ze in onderling overleg uit elkaar waren gegaan. De Waaslanders kamperen momenteel in de kelder van het klassement met een teleurstellende 10 op 36.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer