Opnieuw twee granaatexplosies in Antwerpen, wéér in dezelfde buurt

Er zijn afgelopen nacht opnieuw twee explosieven ontploft in Antwerpen, zo bevestigt de politie. Twee wagens in de Dijlestraat raakten door - vermoedelijk - granaten beschadigd. Het parket geeft later vandaag meer uitleg. De feiten zouden zich situeren in het drugsmilieu.

jtp

“Rond 3.20 uur ontploften twee explosieven in de Dijlestraat, vermoedelijk granaten, onder twee wagens”, bevestigt Willem Migom van de Antwerpse politie. “Daarbij raakten ook enkele andere geparkeerde wagens en de gevels van enkele huizen beschadigd.” Politie en parket zijn ter plaatse voor verder onderzoek. De twee wagens werden intussen getakeld voor sporenonderzoek.

Het parket geeft later vandaag meer informatie.

De Dijlestraat ligt in Antwerpen-Noord, vlakbij Park Spoor Noord. Daar werden woensdag ook al twee wagens in brand gestoken. In totaal gingen toen drie wagens in vlammen op. De link met het drugsmilieu ligt dan ook voor de hand.

Begin januari 2017 werd een woning op de hoek van de Lange Lobroekstraat met de Dijlestraat tot tweemaal toe beschoten en werden ook molotovcocktails gegooid. Daarbij ging de auto van een invalide vrouw in vlammen op. Vermoedelijk viseerden de daders toen Said El B.

bekijk ook

Man uit Venlo ligt urenlang op granaat, buurt geëvacueerd

Granaat in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen