DISCUSSIE. Mag Michael Jackson nog gedraaid worden, net als voor ‘Leaving Neverland’?

Wie de documentaire ‘Leaving Neverland’ (vanavond op Canvas) zag, is overtuigd: Michael Jackson misbruikte kinderen die hij op zijn ranch Neverland uitnodigde: hij lokte ze in de val, overlaadde ze met cadeaus en luxe, maar was er op uit ze te verkrachten. Vraag is nu: wat met de muzikale erfenis van de overleden popkoning?

ph

Weinig artiesten drukten zo hun stempel op de populaire muziek als Michael Jackson: recordhits, historische albums, baanbrekende clips, dansmoves,... Al van zijn prille kindertijd stond de telg uit de muzikale familie in de spotlights. Zijn afwijkende jeugd én bizarre leefgewoonten leverden hem, eens hij volwassen was, de bijnaam ‘Wacko Jacko’ op.

Maar het gaat verder, blijkt nu uit verder onderzoekwerk in de documentaire ‘Leaving Neverland’. De popster was een kindermisbruiker en had een systeem opgezet om jonge slachtoffertjes in zijn privé-vertrekken te kunnen verkrachten.

(Lees verder onder de video)

Wegen deze aantijgingen op tegen de immense muzikale nalatenschap? Voor de VRT moet Jackson alvast de nodige ‘duiding’ krijgen en zal hij minder gedraaid worden. Andere kenners vinden dat zijn oeuvre los staat van wat hij mogelijk aan misdaden heeft gepleegd.

Wat denk jij? Kan je nog genieten van Beat it, of meeneuriën met The Girl is mine?, of zijn ook de platen van Jackson nu voor altijd uit de gratie gevallen? Wat met artiesten die in hun leven zwaar over de schreef gingen, maar wel relevant werk nalieten? Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een selectie van reacties bundelen we zaterdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER