Tien jaar cel voor man die vriendin gruwelijk folterde en verkrachtte

In Antwerpen is de 38-jarige Duitser Alexander F. veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor het gruwelijk folteren en verkrachten van zijn vriendin. Het slachtoffer krijgt ook een provisionele materiële schadevergoeding van 10.000 euro en een morele schadevergoeding van 20.000 euro.

De feiten dateren van de nacht van 10 op 11 mei 2018, toen het slachtoffer vol blauwe plekken en met afgeschoren haren hulp vroeg in een café op het Antwerpse Zuid. Eerder op de avond zou haar vriend haar onder meer hebben vastgebonden, peper in haar ogen hebben gestrooid en gedwongen hebben om sigarettenpeuken te eten. Hij had ook in haar mond geplast en haar verkracht met een blikje Red Bull.

Later trok de vrouw haar bezwarende verklaring in en bevestigde ze de bewering van haar vriend, dat alles met haar instemming was gebeurd en ze experimenteerden met sm. Dat werd door de procureur in twijfel getrokken, omdat er nog drie vrouwen zijn die zeggen dat ze door de dader vernederd, misbruikt en geslagen werden.

De correctionele rechtbank lijkt de aanklager daarin te volgen. Alexander F. wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en een terbeschikkingstelling van tien jaar. Hij moet ook een provisionele materiële schadevergoeding en een provisionele morele schadevergoeding van respectievelijk 10.000 en 20.000 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen