© rr

Man krijgt 10 jaar cel voor foltering en verkrachting van ex-partners

De 39-jarige Alexander F. is veroordeeld tot tien jaar cel en een terbeschikkingstelling van tien jaar voor feiten van foltering en verkrachting van verschillende ex-partners. Aan twee verschillende burgerlijke partijen moet hij een schadevergoeding van 35.000 euro betalen.

sare

Zelf ontkende de man de beschuldigingen. Een van de vermeende slachtoffers nam het voor hem op. “Ik stemde wél in met de SM.”

De in Duitsland geboren man zit al sinds mei 2018 achter de tralies. Toen kwam in een hotel op de Marnixplaats op het Antwerpse Zuid een jonge vrouw in paniek binnengelopen. Op blote voeten, met blauwe plekken en zo goed als kaal geschoren. Getuigen zagen nog hoe ze zich kon losrukken van beklaagde F. De jonge vrouw diende een klacht in tegen haar toenmalige vriend F. “Haar haar werd in brand gestoken en afgeschoren, ze kreeg een sok en haar slip in haar mond geduwd, beklaagde gooide peper in haar ogen en liet haar sigarettenpeuken opete”, zei openbaar aanklager Mario Wijns.

Nadat de vrouw het bewustzijn was verloren, werd ze volgens de aanklager verkracht. F. werd enkele dagen later opgepakt nadat hij, zwaar onder invloed, op Linkeroever een koppel had aangevallen. Hij vertelde dat ze SM hadden gehad. Een maand later trok het slachtoffer haar aangifte in.

Het parket geloofde de jonge vrouw niet en verwees naar het arrest in de zaak rond de ‘SM-rechter’. “SM mag, maar niet als de gezondheid in het gedrang komt. Dan kan het slachtoffer zelfs geen toestemming geven.”

Tijdens het onderzoek kwamen de speurders nog andere vermeende slachtoffers op het spoor. Een van hen werd naar eigen zeggen tijdens een trouwfeest aangerand door F. De andere twee vertelden hoe ze tijdens hun relatie met de man slagen kregen en opgesloten werden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER