Luchtbeeld van Brussel.
Volledig scherm
Luchtbeeld van Brussel. © Photo News

CD&V wil volledig Brussels Gewest als hoofdstad

Als het van CD&V afhangt, wordt niet langer Brussel-Stad maar het Brussels Gewest de hoofdstad van België. Zo zouden de 117 miljoen euro die jaarlijks naar Brussel-Stad als hoofdstad vloeien beter verdeeld kunnen worden onder de 19 gemeenten. Dat schrijft Bruzz.

9 reacties

  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Mannekes, iedere keer dat de Franstaligen hun mond open deden kropen ze onder tafel, ze hebben keer op keer de Vlamingen verkocht zie transfers. Komen er misschien binnenkort verkiezingen.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Begin al om bvb Mechelen als hoofdstad van Vlaanderen te benoemen zodat de Franstaligen voelen dat Vlaanderen het afbolt. Zal direct voelbaar zijn aangezien zeer veel mensen tewerkgesteld zijn in ondersteunende diensten zoals poetsen, catering, taxi om nog maar te zwijgen van horeca en kleinhandel
  • Katrien Beyls

    5 jaar geleden
    Brussels gewest kan voor zichzelf opkomen. Ze willen geen één gemaakte politiezone. Waarom 19 burgemeester en een Brussels parlement. Laat de Brusselaar zijn eigen boontjes doppen, zonder VLAAMS belastingsgeld. Eens zien hoelang zij het kunnen uithouden. En we kunnen het Vlaams Parlement ook in Vlaanderen onderbrengen in een Vlaamse stad zoals Gent. Dan is het gedaan met elke dag naar Bruxel te reizen om er te gaan werken.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Walen zijn wel slim genoeg om te doorzien wat daar achter zit hoor. Alleen zijn ze bij de CD&V weer niet slim genoeg om dat dan door te hebben.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    wat mij betreft kan die brusselse gewest vuilnisbak mij vierkant gestolen worden. Dat ze eens beginnen bij de CDeV om de subsidies aan politieke partijen af te schaffen. En wat gaat ons dat met z'n allen belastingsbetalers minder kosten en opbrengen? Niks? behalve extra belastingen zo te zien.