Beroepscommissie FIFA geeft Chelsea geen tijdelijke opschorting transferverbod

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heft het transferverbod van Chelsea in afwachting van een definitieve uitspraak niet op, zo maakte de club vandaag bekend. "We zijn verbijsterd. De club heeft gehandeld in overeenstemming met de regels en heeft de FIFA reeds op de hoogte gebracht van zijn intentie om in beroep te gaan tegen de beslissing van de Disciplinaire Commissie. Volgens het Zwitserse recht en het principe van gelijkheid van behandeling heeft de club recht op een beroep, vooraleer een definitieve sanctie opgelegd wordt", zo klinkt het in een mededeling.

"Voor zover wij weten, heeft de FIFA in voorgaande zaken telkens de sanctie opgeschort in afwachting van de uitspraak in beroep. Bij Chelsea stellen wij nu vast dat wij in vergelijking met andere Europese clubs anders behandeld worden. We zullen ons beraadslagen over de volgende stappen eens we de schriftelijke beslissing van de FIFA ontvangen hebben. We noteren alvast de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS."

De FIFA maakte op 22 februari bekend dat Chelsea wegens inbreuken bij de transfers van 29 minderjarigen de volgende twee transferperiodes (tot eind januari 2020) geen spelers mag aantrekken. De Blues kregen tevens een boete van 600.000 Zwitserse frank (530.000 euro) opgelegd. Nog diezelfde dag liet Chelsea weten de beslissing van de FIFA te zullen aanvechten en in afwachting van dat beroep een opschorting te vragen. Naast Chelsea werd ook de Engelse voetbalbond (FA) bestraft met een boete van 510.000 Zwitserse frank.

Het transferverbod is mogelijk nadelig voor Eden Hazard. De Rode Duivel heeft in Londen nog een contract tot eind volgend seizoen, maar heeft zijn zinnen al langer gezet op een vertrek (naar Real Madrid) en weigert dus bij te tekenen. Het is echter afwachten of Chelsea na het transferverbod zal willen meewerken aan een vertrek van zijn sterspeler. De club mag wel nog spelers verkopen, maar kan geen vervanger aantrekken.

bron: Belga