Vier tieners opgepakt voor gewapende overval op nachtwinkel in Sint-Niklaas

© bfs

In Sint-Niklaas zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier tieners opgepakt op verdenking van een gewapende overval op een nachtwinkel. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen. Bij een schermutseling raakte de nachtwinkeluitbater gewond.

gjs

De overval gebeurde rond 1.15 uur op de nachtwinkel in de straat Brugsken in Sint-Niklaas. Twee mannen stapten de winkel binnen en één van hen bedreigde de uitbater met een groot mes. Hij vroeg naar geld, maar er ontstond een schermutseling, waarbij de nachtwinkeluitbater gewond geraakte.

“De twee verdachten konden rookwaren en een beperkte som geld buitmaken”, zegt persmagistraat An Schoonjans. “Ze vluchtten weg, samen met een derde persoon die op de uitkijk stond. De feiten werden gefilmd door bewakingscamera’s. Op basis van deze camerabeelden werden vier personen kort na de feiten opgepakt.”

Het gaat om twee minderjarigen uit Sint-Niklaas en Antwerpen en om twee 18-jarigen uit Antwerpen. Eén van de meerderjarigen kon beschikken, maar de andere wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De minderjarige verdachte uit Sint-Niklaas wordt voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. De minderjarige uit Antwerpen werd ter beschikking gesteld van het Antwerpse parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen