© AP

Claudio Ranieri volgt Eusebio Di Francesco op als trainer van AS Roma

Claudio Ranieri is bij AS Roma de opvolger van de donderdag ontslagen Eusebio Di Francesco, zo maakte de club vrijdag bekend. De 67-jarige Ranieri, eerder al coach van Roma tussen 2009 en 2011, ondertekende in de Italiaanse hoofdstad een contract tot het einde van het seizoen, met als doel de kwalificatie voor de Champions League.

LEES OOK.De crisis bij AS Roma is compleet, trainer én ‘redder van de club’ buiten: “De exodus aan talent de voorbije jaren was onthutsend” (+)

De 3-1 nederlaag (na verlengingen) bij FC Porto en de daaropvolgende uitschakeling in de achtste finales van de Champions League kostten Di Francesco de kop. Vorig seizoen verrasten de Giallorossi nog in Europa door de halve finales te halen. In de kwartfinales zorgde Roma, toen nog met Radja Nainggolan, voor een stunt vanjewelste door - na een 2-0 nederlaag in de heenmatch - in de terugwedstrijd met 3-0 te winnen van FC Barcelona en de Catalanen zo uit te schakelen. In de competitie loodste Di Francesco Roma naar een derde plaats.

Dit seizoen liep het iets moeizamer voor de Romeinen. In de competitie staat Roma na 26 speeldagen vijfde, een plek die op het einde van het seizoen slechts recht geeft op een ticket voor de Europa League. Vorig weekend smeerde stadsrivaal Lazio Di Francesco en co nog een 3-0 nederlaag aan. De nieuwe ontgoocheling in Porto bleek de druppel voor het clubbestuur, dat even later ook de samenwerking met sportief directeur Monchi stopzette. De vijftigjarige Spanjaard was nog maar sinds april 2017 in Rome, na vele successen bij Sevilla.

Ranieri werd op zijn beurt onlangs ontslagen bij het Fulham van Denis Odoi, waarvoor de degradatie lonkt in de Premier League. De Italiaan was er nog maar sinds november aan de slag. In de Premier League zorgde hij in 2016 voor een stunt door met Leicester City de titel te pakken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer