Europees hoofdonderhandelaar Michel Barnier.
Volledig scherm
Europees hoofdonderhandelaar Michel Barnier. © EPA

Europese Unie legt laatste voorstel op tafel voor cruciale stemming brexit, maar pessimisme overheerst

De Europese Unie wil het Verenigd Koninkrijk toestaan eenzijdig de douane-unie te verlaten als beide partijen gedwongen worden tot een Ierse backstop-regeling. Dat heeft EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier gezegd op Twitter in wat een finaal voorstel voor de Britten lijkt te zijn. Tegelijk moeten wel de andere elementen van de backstop "behouden blijven om een harde grens te vermijden". 

4 reacties

  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Guido Bervoets niet de Brexit is een ramp maar gans dit Europees circus is de oorzaak van die ramp, het had er nooit mogen zijn. De burgers overal zijn het slachtoffer en een massa luxegraaiers verrijken er zich mee. Enige oplossing is terug naar eigen land en munt, duizenden Europese (luxe) ambtenaren naar huis sturen en oude uitgerangeerde Europarlemtariërs direct op pensioen.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Uit alles blijkt dat de brexit nooit echt doordacht is geweest en er alleen maar één grote puinhoop is gecreëerd waarbij niemand nog kan winnen. En voor Noord-Ierland verwacht ik het ergste want een harde grens gaat de fragiele vrede tussen de twee Noord-Ierse kampen - de protestanten die bij het VK willen blijven en de katholieken die liever bij Ierland willen horen - volledig verstoren en de vete terug doen oplaaien. De brexit is één grote ramp voor iedereen.
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Stop dit circus . Genoeg toegegeven en in de watten gelegd. Zij hebben een keuze gemaakt waar ook wij een pak last zullen van hebben. Wij zullen onze problemen oplossen en zij moeten het maar aan Farage vragen en zijn compagnie.
  • Rudy De Wever

    5 jaar geleden
    Britten hebben zich nooit willen aansluiten bij de euro en dus nooit echt een deel vn Europa geweest enkel om voordelen uit te halen, Zwitserland wou ook lang zelfstandig zijn maar moest noodgedwongen tot Frank koppelen aan euro, iets wat de Britten nooit zullen willen, dus buiten en zo snel mogelijk.