Via de robot links vernam Ernest Quintana het harde nieuws.
Volledig scherm
Via de robot links vernam Ernest Quintana het harde nieuws. © Julianne Spangler Facebook

“We willen niet dat dit nog iemand anders overkomt”: videorobot komt patiënt vertellen dat hij gaat sterven

Een patiënt in de Verenigde Staten heeft van een robot te horen gekregen dat hij ging sterven. Of toch van een robot met videoverbinding met een dokter. De familie van de man kan niet lachen met die manier van communiceren. “Niet echt de manier om medeleven te tonen met een patiënt”, klinkt het. 

15 reacties

  • Kleine garnaal

    5 jaar geleden
    Is alle menselijkheid verdwenen?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Iedereen gaat sterven zelf de rijken dus.
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Veel technologische snufjes zijn een uitkomst, maar dit is ronduit respectloos!
  • Jens Devos

    5 jaar geleden
    Carolo heeft gelijk. Ik werk in healthcare, en ik kan bevestigen dat men momenteel apps aan het ontwikkelen is om onder andere nazorg te doen. De app bevraagt je regelmatig, vraagt om foto's van genezende wonden te maken en zal aangeven of je nog fysiek op controle moet of niet. Indien nodig kan de arts geconsulteerd worden via videochat, en/of kan een fysieke afspraak gemaakt worden via de app. Dit komt er gewoon aan.
  • Jens Devos

    5 jaar geleden
    Die man werd via een videogesprek door zijn arts ingelicht, niet echt door een robot dus. Persoonlijk zou ik daar geen probleem mee hebben. Een videogesprek is voor mij (40) een normaal gesprek. De jongeren van nu gaan daar ook geen problemen meer mee hebben volgens mij, al begrijp ik wel dat ouderen daar last mee kunnen hebben.