Open VLD kiest voor ‘mix van ervaring en vernieuwing’ op ontwerplijsten in Vlaams Brabant

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten bij de aftrap van de campagne. © Belga

Het provinciaal bestuur van de Vlaams-Brabantse liberalen heeft zaterdag de ontwerplijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is gekozen voor een ‘mix van ervaring en vernieuwing’.

De lijsttrekkers waren al bekend. Minister Maggie De Block trekt voor Open VLD de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Rutten staat op plaats 1 voor het Vlaams Parlement.

Op de tweede plaats van het Vlaams Parlement staat nieuwkomer, schepen en voormalig nationaal voorzitter van Jong VLD Maurits Vande Reyde uit Diest. De derde plaats is voor Vlaams Parlementslid en schepen Gwenny Devroe uit Kampenhout. Op plaats vier staat Vlaams Parlementslid en schepen uit Vilvoorde Jo De Ro. Burgemeester in Lennik, Irina De Knop, sluit de top vijf met haar kandidatuur uit het Pajottenland.

Vlaams Parlementslid en gewezen minister Rik Daems zet zijn schouders onder het team en duwt de lijst bij de effectieven. Bij de opvolgers staat Bob Savenberg uit Dilbeek bovenaan en sluit gedeputeerde Ann Schevenels de lijst.

Op de Kamerlijst staat Tim Vandenput, Kamerlid en burgemeester uit Hoeilaart op de tweede plaats, na lijsttrekster Maggie De Block. Huidig Vlaams Parlementslid en onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck prijkt op de vierde plaats van de kamerlijst. Afsluiter in de top vijf van signaalkandidaten is Luk Van Biesen, fiscaal expert en Volksvertegenwoordiger.

Bram Delvaux, schepen in Tienen en docent energierecht aan de KU Leuven, staat op de eerste opvolgersplaats. Kamerlid en gewezen minister Patricia Ceysens duwt bij de opvolgers. De derde plaats op de Kamerlijst wordt later deze week bekend gemaakt. De officiële bekendmaking van alle kandidaten op beide lijsten vindt plaats op 30 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content