Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © David Legreve

N-VA kritisch voor wetsvoorstel om rechtsbijstand fiscaal aftrekbaar te maken

Een wetsvoorstel van de regeringspartijen dat de toegang tot het recht zou moeten bevorderen voor laagverdieners, dreigt volledig haar doel voorbij te schieten. Dat meldt de N-VA-Kamerfractie. Het parlement neemt de komende weken een wetsontwerp van justitieminister Koen Geens (CD&V) over, dat ervoor moet zorgen dat wie een verzekering voor rechtsbijstand afsluit, kan rekenen op een fiscaal voordeel tot 124 euro. De N-VA laat weten dat ze geen steun zal verlenen aan dat voorstel.

12 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Alles wat goed is voor de burger schiet nva af. Enkel ons geld afnemen zijn ze goed in zoals we de laatste 3 jaren gevoeld hebben
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    En zo dreigt het recht alleen nog aan de kant van de rijksten te staan en kan de arme arbeider zijn rechten niet eens verdedigen. Rechtspraak zou niet te koop moeten zijn. In een ware rechtsstaat heeft iedereen toegang tot een eerlijk proces.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Nva is gewoon tegen alles wat goed is voor de mensen.
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    N-VA, de partij die haar afgesloten overeenkomsten zo goed als nooit nakomt. En daar stemmen 30% Vlamingen voor. Arm Vlaanderen!
  • Patrick Vitalson

    5 jaar geleden
    Zit NVA nog in de regering? Dacht het niet! Dus ze mogen tegen of voor zijn ze rijden op de hometrainer, hard trappen maar terplaatse blijven staan.