De Zweedse stad Gotenburg.
Volledig scherm
De Zweedse stad Gotenburg. © Getty Images

Zweeds kunstproject wil één gelukkige voor de rest van z’n leven betalen om niets te doen

Stel je voor: een vaste job met een degelijk loon voor de rest van je leven, terwijl je er helemaal niets voor hoeft te doen. Dat is het idee achter “Eternal Employment” (“Eeuwige Tewerkstelling”), een kunstproject in de Zweedse stad Gotenburg. In 2026 wordt één persoon aangenomen.

5 reacties

  • Max Maddy

    5 jaar geleden
    Degene die de 'job' krijgt kan misschien het boek "Bullshit Jobs" van David Graeber lezen. Héél toepasselijk; heb er zelf van genoten en zo reël....Zoveel stompzinnige en nutteloze jobs die er bestaan,...dan is iedere dag het licht aansteken en uitdoen op de perrons nog niet zo onnuttig :-) Lijkt me wel wat
  • Pierre Godrie

    5 jaar geleden
    Doen ze hier al jaren in de politiek .
  • Jef Smit

    5 jaar geleden
    Zweden staat toch mijlenver voor op de rest van Europa.
  • Nikolaas Bouman

    5 jaar geleden
    Lijkt me geweldig. Het is een heel fijne stad om niets te hoeven doen. Al die ambtenaren doen verder toch ook geen ene fluit. Ik stel me hierbij kandidaat!
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Ik lees veel nutteloze jobs, aangezien wij jobs moetn blijven uitvinden. Onlangs zag ik een communicatieconsulent. Als een manager, ceo, politieker niet weet hoe te communiceren dan moet je u eerder vragen stellen als deze wel geschikt is. Net alsof je hulp nodig het om menselijk te communiceren. Of om als politici rond de pot te draaien en te liegen.