De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt
Volledig scherm
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt © AFP

Britse regering waarschuwt voor gevolgen nederlaag: “Brexit kan worden teruggedraaid”

BuitenlandHet is mogelijk dat de keuze van de Britten om uit de EU te stappen wordt teruggedraaid, als Britse parlementsleden de exit-deal van premier Theresa May wegstemmen. Daarvoor waarschuwt de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt, die dan ook oproept de deal dinsdag goed te keuren. Hij reageerde vandaag tegen de BBC op geluiden over een zware nederlaag die May waarschijnlijk staat te wachten.

24 reacties

  • kris hellemans

    5 jaar geleden
    @georges , we zijn op weg naar een soort van globalisatie en EU is daar een onderdeel van. Buiten de ontelbare extra postjes die bakken vol geld kosten maar noodzakelijk om de EU macht te geven (wie zou luisteren als het groepje van 5 personen was) is het de taak van de EU om de lokale politiek te beschermen tegen globale beslissingen die ingaan tegen de lokale cultuur. Neem nu autolichten, 20 jaar geleden ws ondenkbaar dat je overdag met lichten reed dat was namelijk hoe je moto's herkende...
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Hoeveel heeft al dat Europees gezever nu al gekost. Schaf gans die rommel af en keer terug naar ieder zijn land en munt. Iedereen en vooral de gewone burger zal er wel bij varen. Dat gekibbel en geldverslinden zal blijven duren want het is er enkel opgericht een grote graaiersgroep te verrijken op kosten van de gewone man!
  • Luigi Driussi

    5 jaar geleden
    de EU zal het niet toelaten dat er een brexit komt...bewijs dat het verborgen dictatuur is...
  • kris hellemans

    5 jaar geleden
    @peter janssens , als het no deal break wordt overleeft gb die 20 jaar niet , lol denk je echt dat gb zoveel beter is dan Europa lol zoek dan maar eens hun minimum loon op voor Europa dat oplegde , de harde brexiters nemen dat standpunt niet in om hun eigen bevolking of bedrijven te steunen aangezien deze allemaal moeilijker zullen krijgen, nml geen landbouwsupsudies meer , geen markt om hun shapen te verkopen, minder toerisme en minder buitenlanders die de jobs doen die zij niet willen
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Wanneer er geen Brexit komt en de Britten blijven bij Europa moet dan ook maar het pond afgeschaft worden en de euro als munteenheid gebruikt worden.