© Tom Palmaers

Zoon geeft ouders tv cadeau, maar die blijkt kapot: "Door hard te knijpen kan scherm al breken"

Op 11 februari bracht Voor U Opgelost een ‘special’ over televisieschermen met deuken. De nieuwe schermen zijn blijkbaar zo dun en fragiel, dat ze deuken en barsten op kunnen lopen bij het uitpakken.

Ook Serge Pièrard uit Tongeren kwam toen in deze rubriek aan het woord. Hij kreeg een Philips-televisie cadeau van zijn zoon. “We hebben de richtlijnen omtrent het uitpakken rigoureus gevolgd”, vertelde Serge. “We waren met z’n vieren toen we het toestel uit de doos haalden. Voorzichtiger kon niet.”

“Meteen zagen we dat het scherm een grote deuk had. We zijn onmiddellijk naar Vanden Borre teruggekeerd om het toestel in te ruilen. Maar volgens de koper hadden wij het scherm kapotgemaakt.”

“Hij toonde ons zelf hoe dat zou zijn gebeurd. Hij pakte de televisie vast en liet zien hoe je door hard te knijpen het scherm kan breken. Maar ik zweer het: wij hebben dat toestel nooit zo vast gehad.”

“We zijn wandelen gestuurd, en moesten het toestel weer meenemen. We moesten maar terugkomen als we konden bewijzen dat we het scherm niet hadden kapot gemaakt.”

OPGELOST

De jongste maanden kreeg VUO meerdere vragen over schermen met deuken. Als men een deuk of schermbreuk vaststelt bij het uitpakken van een televisie, dan moet men dit zo snel mogelijk melden bij de verkoper.

We legden het verhaal van de familie Pièrard voor aan Vanden Borre. De keten nam onze vraag in beraad. Vorige week kregen we het bericht dat de familie Pièrard een nieuw toestel mag afhalen.

INFO

WIE?

Naam: Serge Pièrard (74)

Waar: Klaproosstraat, Tongeren

WAT?

Wanneer u een elektrisch toestel koopt, check dan zo snel mogelijk of het naar behoren functioneert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer