Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Gezonde levensstijl kan helpen dementie te voorkomen

Vlamingen zijn er zich onvoldoende van bewust dat een gezonde levensstijl kan helpen met het voorkomen van dementie. Daarom komt het thema prominent aan bod tijdens de Week van de Zorg, die vandaag uit de startblokken schiet. "Wat goed is voor het hart, is goed voor de hersenen", zegt Jurn Verschraegen van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

6 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Rik Lagrou,leefstijl bepaald voor een belangrijk deel hoe snel of hoe traag de veroudering gaat.Oudere volken in bv Corsica of bij de kuna indianen hebben zelfs bij 90 plussers veel minder gevallen van beschavingsziekten waaronder dementie,hartproblemen enz.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Weer de schuld van gewone man Als je normaal 70/80 j zou worden Blijven pillen operatie om leven te verlengen Wie weet welk virus of bacterie dat niet kennen oorzaak is Ooit een landbouwproduct -50% beginnende dementie! Dan nog pillen met bijwerking waar geen onderzoek Zijn maar GGG
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Klopt ,heb al wat jaartjes (79) velen die ik ken van mijn generatie die de alcohol en sigaretten niet laten konden zitten ofwel in rolstoel(zoals mijn buur) roken,drinken en eten alsof zijn laatste dag was iedere dag of zitten in een rusthuis te dementeren.De levensstijl heeft er alles mee te maken,ben ervan overtuigt .
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    Maar zelfs als je sport doet, groenten eet en veel water drinkt, ga je toch dood. Een gezonde levensstijl is niet het antwoord op alles.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    inzetten op een "gezonde" levevensstijl : haha vééééél rekenen om de eindjes aan elkaar te knopen doet de hersenen wel werken om misschien minder vlug dement te worden maar degenen die het zijn hebben er gene last van. Ze vergeten wat er van dit land geworden is.