Politiewagens bij het Lawrence-ziekenhuis in Bronxville in New York.
Volledig scherm
Politiewagens bij het Lawrence-ziekenhuis in Bronxville in New York. © AP

“Politie op zoek naar schutter in ziekenhuis New York”

In New York is de politie massaal uitgerukt voor een mogelijk incident in een ziekenhuis in Bronxville. Amerikaanse media maken op Twitter melding van een schutter die zich zondagavond plaatselijke tijd op de zesde verdieping van het Lawrence Hospital zou hebben verschanst. 

0 reacties

  1. LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffinaderij na nieuwe droneaanval vanuit Oekraïne
    OEKRAÏNE
    169

    LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffi­na­de­rij na nieuwe droneaan­val vanuit Oekraïne

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Oekraïne voerde zelf ook weer droneaanvallen uit, waardoor brand is ontstaan in een Russische olieraffinaderij. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Hij plantte het mes in mijn buik. ‘Pa, wat doet ge nu?’, zei ik”: vader riskeert zeven jaar cel, maar zoon laat hem niet vallen

    “Hij plantte het mes in mijn buik. ‘Pa, wat doet ge nu?’, zei ik”: vader riskeert zeven jaar cel, maar zoon laat hem niet vallen

    Op 26 september 2016 stak vader A. (64) uit Bree zijn zoon Y. zonder aanleiding neer met een groot slagersmes. “Met een verwarde blik plantte hij dat mes in mijn buik. Ik zei: ‘Pa, wat doet ge nu?’. Het bloed gutste uit mijn buik.” Vader A. riskeert zeven jaar cel, maar herinnert zich niets meer van de feiten. Zoon Y. loopt ook nu nog bijna dagelijks langs bij zijn vader om te kijken of alles goed gaat met hem.