maandag 11 maart 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

KRC Genk - Lokeren 1-0

Joakim Maehle poeiert KRC Genk met wereldgoal Europa in

“Historische avond”

KRC Genk speelt volgend seizoen Europees, dankzij een moeizame maar oververdiende 1-0 tegen rode lantaarn Lokeren is Racing nu al zeker van de koppositie aan het eind van de reguliere competitie. “Voor het eerst in de clubgeschiedenis lukt ons dit, daarom is het een historische avond”, glunderde coach Philippe Clement. Man van de match werd Joakim Maehle, die met zijn mindere linker een wereldgoal maakte.

Marnik GEUKENS/Erik DE GRUYTER

Het werd een bewogen avond in de Luminus Arena. Niet alleen letterlijk, door het stormweer. Ook de laatste thuismatch van Alejandro Pozuelo verdeelde applaudisserende en scheldende supporters. En de haperende VAR had voor rust al het stadion op zijn kop gezet. Een geldig doelpunt van Samatta werd niet toegekend, omdat de ref en zijn assistent niet hadden gezien dat de bal de doellijn had overschreden en de communicatie met de VAR was uitgevallen.

Danish Dynamite

Een kwartier voor tijd kroop Joakim Maehle echter in de huid van de grote verlosser. Met een atoomschot bezorgde het ‘Danisch Dynamite’ Racing Genk niet alleen de overwinning. Maehle schonk zijn team ook zekerheid dat het volgend seizoen opnieuw zijn opwachting mag maken in Europa.

Heerlijk dat we nu al zeker zijn van dat ticket. Dit zal ons gemoedsrust geven, al mogen we ook niet achterover leunen Joakim MAEHLE

“Heerlijk dat we nu al zeker zijn van dat ticket”, lachte Joakim Maehle. “Dit zal ons een zekere gemoedsrust geven. We mogen nu niet achterover leunen. Maar het zal ons wel met een goed gevoel aan play-off 1 laten beginnen.”

Met dank aan Van Rumst

Na zijn pareltje trok Maehle een spurtje naar de Genkse bank. Daar zocht hij het gezelschap op assistant-coach Johan Van Rumst.

“Sinds twee maanden neemt Johan mij na de training onder handen”, verklaarde Maehle. “Ik geef voorzetten met linkervoet en we doen ook afwerkingsoefeningen. Bijna dagelijks oefenen wij daar op. Het doet natuurlijk enorm veel plezier als je dan kan scoren met je linker. (Lacht) Zegt Trossard dat het een ‘lucky shot’ was? Tja, Leandro plaagt graag. Ik weet het, veel goals maak ik niet. Dit is pas mijn tweede goal in de competitie. Eerder maakte ik ook een mooi doelpunt tegen Cercle Brugge. Maar toen was het met m’n betere rechter.”

Fiere Clement

Coach Philippe Clement was in elk geval apetrots op zijn team.

“Dit is een historische prestatie, nooit eerder sloot KRC Genk in het play-offtijdperk de reguliere competitie af als leider. We hebben ons doel al bereikt, het Europees ticket is binnen. We hebben nu niks meer te verliezen, alleen nog extra’s te winnen. Daar gaan we ook alles aan doen. Zonder druk, die ligt bij de rest. Zij moeten achtervolgen.”

Zeker van derde voorronde Europa League

Als winnaar van de reguliere competitie is KRC Genk al zeker van een plaats in de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. Het kan nog wel doorstomen naar de (voorronde van de) Champions League, daarvoor moet Genk op de eerste of tweede plaats eindigen in play-off 1.

De Belgische landskampioen rekent zich rijk. Hij plaatst zich rechtstreeks voor de poules van de Champions League en steekt dus minimaal 25 miljoen op zak. De nummer twee is al zeker van de poules van de Europa League (minimaal 5 miljoen) maar mag nog hopen op meer. Hij moet tegen Europese subtoppers echter twee voorrondes van de Champions League overleven om zich voor de groepsfase van die Champions League te plaatsen en de prijzenpot met 20 miljoen op te drijven.  (mg)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws