Het West-Vlaamse ‘Callboys’-personage Jay Vleugels werd in geen tijd een cultfiguur
Volledig scherm
PREMIUM
Het West-Vlaamse ‘Callboys’-personage Jay Vleugels werd in geen tijd een cultfiguur © VIER

Waarom scoren West-Vlaamse artiesten zo goed?

Muziek“Westvlamske hiphop, ge goat er nog van wôrn. Moestuk in joen plekke zyn, ‘k zô dur mie nie an stwôrn”, rapte ’t Hof van Commerce profetisch in 1998. Eind jaren 90 waren de West-Vlaamse successen te tellen op de hand van een blinde schrijnwerker, tegenwoordig is het dialect overal. Waarom gaat Vlaanderen massaal overstag voor het West-Vlaams?

2 reacties

  • franky van damme

    5 jaar geleden
    logisch,West-Vlaams=wereldtaal niet meer of niet minder!!!!!
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    De dialectrenaissance is een ramp voor de Vlamingen, die vele dialecten spreken buiten W-Vlaams. We profileren ons als een bekrompen en klein volkje zonder eigen taal, gefixeerd rond de eigen kerktoren. Misschien het Engels als voertaal invoeren ? Welke franstalige gaat nog ooit deze verzameling van boerendialecten leren ? Een schande en een ramp.
  1. Pikantere songs, meer volwassen fans en bijgevolg ook roddels voor K3: “Enkel wij kennen de echte waarheid erachter”
    PREMIUM
    muziek

    Pikantere songs, meer volwassen fans en bijgevolg ook roddels voor K3: “Enkel wij kennen de echte waarheid erachter”

    ‘Ik ben een poesje, strijk op je neer en neem de teugels.’ Rode oortjes met hun ‘Beest’ in ‘Liefde voor muziek’. En nu hun musical van ‘De 3 biggetjes’ steeds meer een rijper publiek aantrekt, vaart K3 overduidelijk een volwassenere koers. “Wij zíjn ook geen meisjes meer”, zeggen Hanne (30), Marthe (27) en Julia (21). “Maar volwassen vrouwen die niet enkel over regenbogen willen zingen.” En met een eigen mening als het op geruchten aankomt: zo reageren ze bij ons voor het eerst op de heisa rond hun liefdesleven.
  2. INTERVIEW. Christophe wint ‘The Voice van Vlaanderen’: “Zonder die tweede kans van Laura Tesoro stond ik hier niet”
    PREMIUM
    tv

    INTERVIEW. Christophe wint ‘The Voice van Vlaanderen’: “Zonder die tweede kans van Laura Tesoro stond ik hier niet”

    Herkanser uit ‘The Comeback Stage’ van Laura Tesoro. Gezegend met een stem waar menig rocker jaloers op is. En voortaan ook de negende winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’. Christophe (43) uit Roeselare blies zijn drie mannelijke concurrenten omver, tot z’n eigen verbazing. “Ik had niet verwacht dat het publiek op de oude rot zou stemmen”, vertelt de sympathieke West-Vlaming in dit eerste gesprek na z’n overwinning. Gaat hij z’n leven nu drastisch omgooien? En wat zou hij met die 25.000 euro prijzengeld doen?