CD&V-voorzitter Wouter Beke.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Wouter Beke. © Photo News

CD&V pleit voor nieuwe staatshervorming in 2024, N-VA wil “geen tien jaar wachten” op uitvoering

Na de verkiezingen van mei moet er in het Vlaams Parlement een consensus gezocht worden over een nieuwe staatshervorming. De Franstalige partijen kunnen een soortgelijke oefening starten, waarna men in de Senaat met die voorstellen aan de slag kan. "In een ideaal scenario ligt dan een blauwdruk klaar voor een staatshervorming, die vanaf 2024 uitgevoerd kan worden." Dat stelt CD&V in een opiniebijdrage op de website van De Standaard, ondertekend door partijvoorzitter Wouter Beke, Hilde Crevits, Kris Peeters, Luc Van den Brande, Johan Sauwens, Servais Verherstraeten en Yves Leterme.

80 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    dat nva dan maar eens op de proppen komt wat zo'n splitsing zal kosten aan de vlaamse burger ...
  • james vroman

    5 jaar geleden
    de paniek is groot ze gaan hun macht verliezen .... op naar 1 regering !!
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Uitstel van een staatshervorming die er toch ooit komt. Dit land loopt op twee snelheden en twee verschillende leefculturen. Op zich is daar niks op tegen maar de realiteit is anders, wij zijn twee fundamenteel contradictorische gemeenschappen. Ooit wenst Wallonie zelf wel meer autonomie en is België nog slechts een herinnering.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Ach ze willen 5 jaar niets doen maar er wel over nadenken ondertussen zeggen ze wel dat er grote institutionele problemen zijn omdat zij die vorige keer verkeerd benaderd hebben dus zij kloppen zich op de borst voor hun verwezenlijkingen maar moeten ook toegeven dat het niet hun beste werk was maar dat het oplossen hiervan niet dringend is !
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    De PS wil dus verder aanmodderen met hetzelfde zodat ze mannetjes kunnen blijven postjes cadeau doen . Stop hiermee. Ik ben wel akkoord dat sommige zaken moeten geherfederaliseerd worden : klilaat en milieu en geluid stoppen niet aan een taalgrens, maar ook stoppen met buitenlandse missies van regio's. Ze kennen amper Belgie in het buitenland watczouden ze Vlaanderen of Wallonie of het Brussels gewest gaan kennen.