De Iraanse president Hassan Rohani
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rohani © REUTERS

Iraanse president aangekomen in Irak: “De VS worden er veracht”

De Iraanse president Hassan Rohani is vandaag aangekomen in Irak voor een bezoek van drie dagen. De Verenigde Staten zetten Irak onder druk om de handels-, energie- en politieke samenwerking met Teheran (Iran) te beperken. Het is de eerste keer dat Rohani Irak bezoekt, sinds hij in 2013 president van Iran werd. 

6 reacties

  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    Eindelijk eens moslims die het goed menen en verbroederen, dat mag men toch niet fout vinden. De Amerikaan is nog altijd gekrenkt van toen ze hem afdroogden in Iran.
  • yahya kasmi

    5 jaar geleden
    sobek Wessels groot gelijk !!!
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Wat heeft Israel daarmee te doen. Irael reageert alleen als ze aangevallen word
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    De oorlog tussen Irak en Iran in 1980, 1988 was eigenlijk een oorlog tussen Iran en de VS want de Leiders van Irak waren marionetten van de VS ! Net zoals de VS een marionet is van Israel ! De enige echte schurken staten op deze Planeet zijn op dit Moment de VS en Israel ! 9/11 is door de VS zelf georganiseerd ! Bin Ladin is zelf ooit een Pion van de VS geweest ! Net zoals Saddam , maar beiden hebben ze opgeruimd en de rest van de Saga kennen we !
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Verachtelijke "mensen" zijn nu eenmaal goed in het verachten van alles en iedereen die er een andere zienswijze op nahoudt. Maar ergens vind ik ook dat de VS zich niet moet moeien daar. Plaats gewoon een muur rond die hele regio, zorg dat niemand er uit kan, laat niemand binnen behalve linkse ngo´s die er dan wel niet meer uit mogen en laat ze elkaar rustig uitmoorden zonder dat de rest van de wereld er last van heeft.