CD&V-voorzitter Wouter Beke.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Wouter Beke. © Photo News

CD&V pleit voor nieuwe staatshervorming in 2024, N-VA wil “geen tien jaar wachten” op uitvoering

Na de verkiezingen van mei moet er in het Vlaams Parlement een consensus gezocht worden over een nieuwe staatshervorming. De Franstalige partijen kunnen een soortgelijke oefening starten, waarna men in de Senaat met die voorstellen aan de slag kan. "In een ideaal scenario ligt dan een blauwdruk klaar voor een staatshervorming, die vanaf 2024 uitgevoerd kan worden." Dat stelt CD&V in een opiniebijdrage op de website van De Standaard, ondertekend door partijvoorzitter Wouter Beke, Hilde Crevits, Kris Peeters, Luc Van den Brande, Johan Sauwens, Servais Verherstraeten en Yves Leterme.

80 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    dat nva dan maar eens op de proppen komt wat zo'n splitsing zal kosten aan de vlaamse burger ...
  • james vroman

    5 jaar geleden
    de paniek is groot ze gaan hun macht verliezen .... op naar 1 regering !!
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Uitstel van een staatshervorming die er toch ooit komt. Dit land loopt op twee snelheden en twee verschillende leefculturen. Op zich is daar niks op tegen maar de realiteit is anders, wij zijn twee fundamenteel contradictorische gemeenschappen. Ooit wenst Wallonie zelf wel meer autonomie en is België nog slechts een herinnering.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Ach ze willen 5 jaar niets doen maar er wel over nadenken ondertussen zeggen ze wel dat er grote institutionele problemen zijn omdat zij die vorige keer verkeerd benaderd hebben dus zij kloppen zich op de borst voor hun verwezenlijkingen maar moeten ook toegeven dat het niet hun beste werk was maar dat het oplossen hiervan niet dringend is !
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    De PS wil dus verder aanmodderen met hetzelfde zodat ze mannetjes kunnen blijven postjes cadeau doen . Stop hiermee. Ik ben wel akkoord dat sommige zaken moeten geherfederaliseerd worden : klilaat en milieu en geluid stoppen niet aan een taalgrens, maar ook stoppen met buitenlandse missies van regio's. Ze kennen amper Belgie in het buitenland watczouden ze Vlaanderen of Wallonie of het Brussels gewest gaan kennen.
  1. PORTRET. Wie is de VUB-dokter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”
    PREMIUM

    PORTRET. Wie is de VUB-dok­ter die zaad zou hebben gebruikt zonder dat donoren dat wisten? “Hij had een voorkeur voor studenten LO”

    Hij was de eerste die een donorkind in ons land zou hebben verwekt, en de eerste die in de jaren 70 een spermabank oprichtte in ons land. Onder zijn patiënten bevonden zich ook wereldleiders en Hollywoodsterren, maar nu komt hij in opspraak. Wie is de in 2016 overleden Robert Schoysmans de Brusselse dokter die zaad van studenten zonder hun medeweten heeft gebruikt om donorkinderen te verwekken? “Hij zei nooit dat hij de eerste was, maar hij was het wel.”
  2. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek