© REPORTERS

Bestuurder test positief op drie soorten drugs

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie keer het rijbewijs moeten intrekken omdat de bestuurder drugs hadden genomen. Om 21.00 uur onderschepten ze op de Redemptiestraat in Mopertingen een 44-jarige man. Die had voor commotie gezorgd op de E313 richting Luik door zijn zwalpende rijstijl. De bestuurder testte bij een speekseltest positief op maar liefst drie soorten drugs: cocaïne, heroïne en marihuana. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Nadat hij weigerde een bloedproef af te nemen, werd hij gearresteerd en opgesloten in de cel om te ontnuchteren.

siol

Op Holt in Bilzen werd rond middernacht een zwalpende bestuurder tegengehouden. De 39-jarige Diepenbekenaar had 1,5 promille alcohol in het bloed. Een speekseltest wees ook op het gebruik van amfetamines. De bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen, en zijn voertuig werd getakeld tot er een geldig rijbewijs wordt binnengebracht. Ook deze bestuurder werd opgesloten in de cel om te ontnuchteren.

Rond 3 uur betrapte de politie een derde bestuurder onder invloed van drugs in de Oudestraat in Schoonbeek. De 45-jarige Bilzenaar had cocaïne en marihuana genomen, en verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen. Het was de tweede keer dat de bestuurder zijn rijbewijs moest afgeven voor rijden onder invloed van drugs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer