Rechtbankschets van hoofddader Mehdi Nemmouche en mededader Nacer Bendrer.
Volledig scherm
Rechtbankschets van hoofddader Mehdi Nemmouche en mededader Nacer Bendrer. © REUTERS

Nemmouche in zijn laatste woord: “Het leven gaat verder”, daders aanslag Joods Museum kennen straks hun straf

“Het leven gaat verder.” Dat heeft Mehdi Nemmouche gezegd in zijn laatste woord op het proces over de aanslag op het Joods Museum in Brussel. Tegen Nemmouche is een levenslange gevangenisstraf geëist. Voor mededader Nacer Bendrer, die de wapens leverde, vroeg het OM “minstens 30 jaar” cel. In zijn laatste woord zei Bendrer over Nemmouche dat hij “spijt” heeft dat hij “dit monster is tegengekomen”. De jury beraadt zich momenteel over de strafmaat.

14 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Tja die advocaat: Nemmouche is onschuldig, de bewijzen hebben we bij ons...hoor het hem nog zeggen bij het begin proces....
  • Germain De Block

    5 jaar geleden
    En volgens zijn advocaat gingen ze zijn onschuld bewijzen en nu geeft zijn compaan al toe dat hij een monster is.mischien advocaat ook veroordelen voor het bedriegen van de maatschappij en als vb voor al die anderen.
  • Michel Rutten

    5 jaar geleden
    In alle deze zaken van eender welke moord mocht zelfs geen advocaat bestaan ...gewoon weg onmiddelijk levens lang ...maar op eendere welke zaak zijn de advocaten geld er aan verdienen maar zo dergelijke moordenaars hebben nog recht om hun te verdedigen en de slachtover hebben ten 1ste niet gevraagt om te sterven en hebben nu ook geen advocaat om te verdedigen ..punt uit levens lang en dat is nog te weinig
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als uit verklaringen kan worden uit gemaakt dat verdachte in opdracht werkte en volgens hem in de val is gelokt. Dat ze dan maar eens uit zoeken wie er achter de aanslag nog meer zit . De ene vis hebben ze te pakken nu de rest nog.
  • wim helsen

    5 jaar geleden
    Zulke figuren hun enige spijt is dat ze gepakt zien met hun daden. Niks meer niks minder