Een vlag van de PKK. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde vrijdag opnieuw dat de organisatie geen terroristische organisatie is. Turkije is het daar niet mee eens.
Volledig scherm
Een vlag van de PKK. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelde vrijdag opnieuw dat de organisatie geen terroristische organisatie is. Turkije is het daar niet mee eens. © REUTERS

Turkse regering roept Belgische ambassadeur op het matje nadat gerecht PKK geen terroristische organisatie noemt

De Belgische ambassadeur in Turkije, Michel Malherbe, wordt bij de Turkse regering op het matje geroepen. Dat meldt de zender TRT Haber. Aanleiding is de buitenvervolgingstelling van 35 PKK-leden door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling. Het KI oordeelde daarmee dat de PKK geen terroristische organisatie is. Turkije noemt de Koerdische Arbeiderspartij wel terroristen. 

15 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ah ja, hasso Naciye. Volgens Erdogan is Turkije een democratie. Maar dan wel zonder persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, zonder onafhankelijk rechtssysteem en met onderdrukking van politieke tegenstanders en minderheden. En voor Europa is de democratie in Turkije nu enkel wat Erdogan er zelf van vond. De trein die hem afzet op zijn dictatoriale bestemming.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Naciye dat jij een aanhanger van de dictator bent weten we ondertussen wel, het is door mensen als jij die uit het buitenland op deze dictator gestemd hebben dat de mensen in Turkine met deze dictator zitten. Hij heeft tienduizenden mensen zonder proces opgesloten honderdduizenden ontslagen hij heeft zelfs een 14 jarige opgesloten die met hem gelachen zou hebben. Dat is volgens hem democratie en die dictator meoit zich in ons land.........?
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Aanmaak en handel in valse identiteitsdocumenten en fondsenwerving bij particulieren en handelaars, veelal onder bedreiging of met geweld. Als er bewijzen zijn moeten ze daar toch veroordeeld voor worden.
  • hasso Naciye

    5 jaar geleden
    Volgens Europese hof , is pkk terreur organisatie maar volgens België niet ? twee maten twee gewrichten . wat een comedie
  • Mike Sabbe

    5 jaar geleden
    Ze zouden Erdogan beter opsluiten , jammer dat zo veel Turken geloven dat het een coup was . Kwam hem wel zeer goed uit die zogezegde coup om zijn tegenstanders te betichten van terrorisme en met tienduizenden op te sluiten ... Doet me denken aan Hitler of Stalin..