Burgemeester op vlucht na affaire met ambtenaar

Het gaat niet goed met Berry Link, de burgmeester van het Nederlandse Geldrop-Mierlo. De man sloeg op de vlucht na een affaire met een ambtenaar van de gemeente, en de daaropvolgende slaande ruzie met zijn vaste vriendin.

pom

Het was de vaste vriendin van de burgemeester die de affaire naar buiten bracht. Beter: naar buiten schreeuwde. Op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij CDA (Christen Democratisch Appèl) schold ze haar vriend uit. En heel de gemeenteraad hoorde de verwijten over ontrouw met een ambtenaar van de gemeente.

Integriteitsschending

Meteen werd een onderzoekscommissie opgericht die de scheve schaats van de burgemeester zou onderzoeken. Dat onderzoek bracht inderdaad een affaire aan het licht. De burgemeester kreeg een officiële waarschuwing wegens integriteitsschending. Lees: hij pleegde ongepaste handelingen.

Daar bleef het bij. De burgemeester mocht in functie blijven.

Zoektocht

Maar thuis had burgemeester Berry nog iets uit te praten met zijn vaste vriendin. “Vrijdag had dat gesprek plaats en dat liep helemaal uit de hand”, volgens de woordvoerder van de gemeenteraad. Na het gesprek is de burgemeester vertrokken zonder bestemming mee te delen.

Politie en hulpverleners zochten en vonden de burgemeester. Ondertussen heeft Berry Link zich officieel ziek gemeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen