Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Weg met A+++: vanaf 2021 nieuwe energielabels voor huishoudtoestellen

Vanaf 1 maart 2021 zullen consumenten de energieprestaties van huishoudelijke toestellen beter kunnen inschatten aan de hand van nieuwe Europese labels. Dat heeft de Europese Commissie gemeld. 

13 reacties

  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Labels worden aangepast opdat fabrikanten zuinigere toestellen zouden bouwen. Bij de handleiding van een nieuw gekochte wasmachine bv. zitten nu al de 2 labels. Het nu zuinigste A+++ wordt het C label in maart 2021. De nieuwe label apparaten zijn nog niet te koop en de info daaromtrent is niet op alle sites te vinden. Als het "niet" dringend is kan de aankoop dus best afgewacht worden tot ze op de markt zijn.
  • rudy poelmans

    5 jaar geleden
    Ze hadden beter de labels gelaten en werk gemaakt van zuiniger toestellen.
  • Patrick Vandeputte

    5 jaar geleden
    De Europese Commissie maakt zich druk over een label. Uren discussiëren, een paar werkgroepen oprichten, enkele conferenties inrichten,.... voor een sticker. Hoezo, de Europese Commissie is niet belangrijk? Man, man, man en wij maar betalen voor die kiekens.
  • Luc De Baets

    5 jaar geleden
    Nog meer digitaal... SUPER. En na een paar maanden zullen ze dan ontdekken dat het apparaat heel gemakkelijk te hacken is zeker. Privacy en veiligheid worden ook iets dat enkel nog bereikbaar zal zijn voor de rijken.
  • Bruno Respen

    5 jaar geleden
    En voor zo ne zever worden die zo dik betaald schande