camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Photo News

MIVB-medewerkers kunnen straks in pak van Strelli achter zwartrijders aan

Tijdens een modeshow in het metrostation Heizel heeft de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB maandag de gloednieuwe uniformen van haar medewerkers voorgesteld. De Belgische modeontwerper Olivier Strelli tekende ze uit. Vanaf mei worden de uniformen door de 5.100 medewerkers gedragen.

 Photo News

Het huidige uniform dateert van 2006 en dus was de look toe aan modernisering. Strelli legde de nadruk op draagcomfort, kwaliteit en de vrouwelijkheid van het damesuniform. De kleuren zijn blauw, rood, wit en grijs, niet toevallig degene die terugkomen in het logo van MIVB.

“Blauw was bijna een evidentie, omdat die kleur vele mensen bekoort en tijdloos is. We kozen voor een samengaan van drie soorten blauw: marineblauw, koningsblauw en MIVB-blauw”, zegt Strelli.

De hoofdkleur van het bovenstuk van het uniform weerspiegelt de functie van de MIVB-medewerker en zorgt voor herkenbaarheid. Zo dragen de bestuurders en de onthaal- en verkooppersoneel blauw, de multimodale medewerkers dragen rood, de ondersteunende functies wit en de veiligheidsdiensten grijs.

De grote nieuwigheden binnen de uniformen zijn de nieuwe stukken zoals de bodywarmer, de chinobroek, de polo met lange mouwen en winteraccessoires zoals sjaals en handschoenen. En wie op de details let, ziet op elk kledingstuk een MIVB-logo, tot zelfs op de knopen.

De nieuwe uniformen kosten alles samen 3,1 miljoen euro. Elke medewerker krijgt een pakket van een dertigtal kledingstukken.

 Photo News