Chinese steden, zoals Beijing, zijn regelmatig bedekt met een grijze en giftige mist.
Volledig scherm
Chinese steden, zoals Beijing, zijn regelmatig bedekt met een grijze en giftige mist. © REUTERS

Luchtvervuiling in China blijft dalen

buitenlandDe luchtkwaliteit in China is in 2018 aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat zegt het Chinese ministerie van Milieu vandaag. Het is het gevolg van een campagne van de regering tegen vervuiling en economische vertraging.

5 reacties

  • Robert Van Garderen

    2 jaar geleden
    Het daalde mss maar China, Rusland en India behoren nog steeds tot de grootste vervuilers ter wereld. Dus ik mag m’n euro 5 diesel wegdoen en China bouwt 600 plus kolencentrales. Goed voor een grote hoeveelheid extra uitstoot. Belachelijk
  • Daniel Van de meer

    5 jaar geleden
    Ik woon in Taiwan en als er noordenwind is komt er nog altijd een enorme gaswolk uit China overgevlogen, hoor. Het is nog steeds dezelfde brandende vuilnisbak die het de afgelopen decennia is geweest. Bovendien spoelt er hier veel afval uit China aan, inclusief dode varkens met de varkenspest. Ze pleuren het allemaal gewoon de zee in. Met m'n eigen ogen gezien, die vertrouw ik meer dan een persbericht van de totalitaire Chinese regering, bedankt.
  • Henri Dederen

    5 jaar geleden
    Beste critici in China rijden er al bijna 3 miljoen elektrische wagens om nog maar te zwijgen over het aantal elektrische scooters en fietsen . De grootste producent van zonnepanelen - waarvan wij profiteren, bouwen kerncentrales om Co2 uitstoot te beperken... En laat ons ook niet vergeten dat bijna heel onze consumptiemaatschappij draait op goedkoop geproduceerde Chinese producten.
  • Marc Van de Velde

    5 jaar geleden
    Juist ja, de Chinese regering, die moet je zeker geloven.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Dat zie je zo ze dragen maskers met neusspray.