Politiechef overweegt klacht tegen advocaten van ‘oplichtster’

© bdd

Kris Vandepaer, chef bij de federale politie, overweegt klacht in te dienen wegens laster en eerroof in te dienen tegen de advocaten van Taja D., die terechtstaat voor oplichting van een jonkman uit Herselt.

Ivo Meulemans

De advocaten Louis De Groote en Hans Rieder pleitten dinsdag op het hof van beroep dat Taja D. het slachtoffer was van een complot tussen een achterneef van Fons V. uit Blauberg (Herselt), mensen van de politie Zuiderkempen en Kris Vandepaer, chef van de federale gerechtelijke politie in Limburg, die ook in Blauberg woont.

“Ik pik de insinuaties niet. Vrijdag (vandaag, red.) overleg ik met het parket”, zegt Vandepaer. “Het dossier is gestart bij de lokale politie. In maart 2014 is een deel van het onderzoek verhuisd naar de federale gerechtelijke politie in Turnhout. Maar ik heb in die zaak nooit opdrachten gegeven. De huiszoekingen zijn in juni 2014 uitgevoerd, op vraag van de onderzoeksrechter. Op dat moment was ik al chef in Limburg.”

De advocaten zwaaiden ook met een foto waarop Vandepaer samen met burgemeester Luc ­Peetermans en de achterneef in het zwembad zitten tijdens hun vakantie in het zuiden. “Die foto dateert van augustus dit jaar. Er is geen enkele link met 2014. Ook ik heb recht op vakantie”, zegt ­Vandepaer. “Een dag nadat de foto van het internet is geplukt, zou ik hem verwijderd hebben van Facebook? Klopt niet, ik heb geen profiel op Facebook.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen