© Hbvl

© hbvl

© Hbvl

© hbvl

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tom Waes wordt undercoveragent

Terwijl het derde seizoen van ‘Reizen Waes’ bijna rijp is voor uitzending, bereidt Tom Waes (47) zich voor op een nieuwe uitdaging. In de zomer van 2017 start hij met de opnames van een nieuwe fictiereeks op Eén, waarin hij een van de twee hoofdrollen vertolkt. Waes speelt een agent die undercover gaat in het drugsmilieu. Acteren is al jaren een passie van de man die alles kan.

Tom DE LEUR

Portier, duiker, regisseur, presentator, ontdekkingsreiziger, sportfanaat, slimste mens ter wereld: Tom Waes is het allemaal geweest of is het nog steeds. Acteur was hij ook al, maar een hoofdrol in een Vlaamse fictiereeks: dat is een primeur. In de zomer van 2017 staat hij op de set van een reeks voor Eén die voorlopig de werktitel ‘Undercover’ kreeg. Waes speelt een agent die undercover gaat in het drugsmilieu. Hij doet dat samen met een vrouwelijke collega, die vertolkt wordt door een Nederlandse actrice wiens naam nog niet bekend is.

Kleinere rollen

De reeks wordt geregisseerd door Hans Herbots, die films als ‘Verlengd Weekend’ en‘Bomaakte en series als ‘Het Goddelijke Monster’ en ‘The Spiral’ draaide. De nieuwe serie wordt omschreven als “zwartkomisch” en “rijk aan suspense” en wordt gemaakt door productiehuis deMensen. Tom Waes maakt zo goed als al zijn programma’s met dat productiehuis: van kijkcijferkanonnen als ‘Reizen Waes’, ‘Tomtesterom’ en ‘Wauters vs. Waes’ tot het Ketnetprogramma ‘The Blacklist’, waarin Tom kinderen hielp met het vervullen van een wens die op hun leeftijd zo goed als onmogelijk te vervullen is.

Met zijn hoofdrol in een fictiereeks, ziet Tom Waes zelf een droom in vervulling gaan. Wie zijn carrière van nabij heeft gevolgd, weet dat acteren een grote passie is van Tom Waes, waarmee hij zich wegens tijdgebrek weinig heeft kunnen bezighouden. De voorbije jaren speelde Waes een aantal kleinere rollen in films als ‘Buitenspel’ en series als ‘Aspe’, maar zijn grootste rol was natuurlijk die in de fictiereeks ‘Het Geslacht De Pauw’ uit 2004, waarin hij met veel overtuiging de onhebbelijke broer van Bart De Pauw speelde. Eerder zei Tom Waes dat hij nog vaker zou acteren, als hij de tijd zou hebben.

Te veel tv-figuur

“Na ‘Het Geslacht De Pauw’, ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘De SM-rechter’ merk ik wel dat acteurs mij ook aanvaarden als ‘een echte acteur’, al heb ik er nooit voor gestudeerd.” Vorig jaar had Waes een kleine rol in de serie ‘Nieuw Texas’, maar het was wel een opmerkelijke: in een aantal flashbacks kreeg hij een snor en bakkebaarden op gekleefd om de jongere versie van Jan Decleir te vertolken. Een déjà vu voor Tom, die begin jaren 2000 op de set met Jan Decleir stond voor de film ‘De Zaak Alzheimer’ van Erik Van Looy. Waes speelde daarin een wachtmeester van de rijkswacht die Decleir, de seriemoordenaar in de film, moest vloeren. Tom Waes volgde daarvoor zelfs een korte opleiding bij het Speciale Interventie Eskadron. Vorig jaar gaf Tom Waes toe dat hij al naast rollen had gegrepen omdat hij te veel met zijn tv-programma’s werd geassocieerd. “Ik acteer nochtans heel graag. Ik vind dat plezant. Helaas heb ik al een paar keer meegemaakt dat regisseurs zeggen dat ze me graag zouden boeken, maar dat ik te veel vast hang aan wie ik ben.”

De nieuwe fictiereeks met Tom Waes in de hoofdrol is ten vroegste in 2018 op Eén te zien. Het derde seizoen van ‘Reizen Waes’ gaat half januari van start op Eén.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer