Nasrin Sotoudeh, foto uit 2008.
Volledig scherm
Nasrin Sotoudeh, foto uit 2008. © AP

Iraanse activiste krijgt 38 jaar cel en 148 zweepslagen

De bekende Iraanse mensenrechtenadvocate Nasrin Sotoudeh is weer veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Haar echtgenoot schreef op Facebook dat ze in totaal 38 jaar cel en 148 zweepslagen opgelegd heeft gekregen. Iraanse media berichten dat het gaat om een celstraf van zeven jaar.

8 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Via een advocaat als ze die nog te zien krijgt, asiel aanvragen. Dat versoepelt en kalmeert de procedure. Zelfs een dag gevangenis is te veel.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Norbert Bauwens: dat is toch logisch: of je nu iets verplicht of iets verbiedt (of wil verbieden), je krijgt dan meestal een tegengestelde reactie. Ik durf te wedden dat de vrouwen die hiér vrijwillig de hoofddoek dragen, dat in Iran niét zouden doen, net omdàt het daar verplicht is.
  • Hubert Van Herck

    5 jaar geleden
    Maar België wordt wél veroordeeld door de VN omdat we niet alle mensenrechten zouden toepassen én steken vermanend de wijsvinger naar ons karnaval. Tja, ze kunnen niet álles zien zeker?
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Een land dat zijn bevolking in de middeleeuwen houdt, maar de elite beschikt over kernenergie en dus de mogelijkheid om kernwapens te maken ! Hoe is dat te rijmen zonder dat er een opstand komt ?
  • Freddy Acx

    5 jaar geleden
    Wat een middeleeuwse ideologie, zweepslagen en martelingen, gewoon omdat je opkomt voor mensenrechten, mag er niet aan denken dat op een dag die moslimcultuur het hier voor het zeggen zal hebben, benauwelijk, Freddy Acx,