Dit toptalentje shot 1.500 man naar huis en mag op stage bij Real Madrid

© mvn

Elk jaar opnieuw schrijven in West-Europa meer dan 1.500 jeugdspelertjes zich in om deel te nemen aan de Real Madrid football clinic. Een van de vier winnaars is dit jaar Kiano uit Sijsele. Hij is dolgelukkig: “Real is mijn favoriete ploeg.”

Dieter De Milde en Tim Lescrauwaet

Jaarlijks organiseert voetbalclub Real Madrid een talentenjacht over heel de wereld in de zoektocht naar de nieuwe Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Ook dit jaar schreven in de Benelux alleen al meer dan 1.500 spelers zich in om deel te nemen aan de befaamde ‘Football Clinic’. Daarvan maken slechts vier jongens kans op een vierdaagse stage in de Spaanse hoofdstad. Daarnaast mogen ze samen met een ouder naar een wedstrijd van de hoofdmacht gaan kijken én krijgen ze de kans om enkele spelers te ontmoeten.

Die droom zag de tienjarige Kiano Baert uit Sijsele, speler bij Cercle Brugge, afgelopen weekend in vervulling gaan. “Via Facebook en andere mediakanalen hoorden we van het voetbalkamp dat in augustus op de terreinen van SV Oostkamp georganiseerd werd door Real Madrid”, zegt papa Mario Baert.

Een honderdtal jonge voetballertjes van zeven tot dertien jaar kwam richting Oostkamp afgezakt in de hoop de scouts van Real Madrid te kunnen imponeren. “Ze werden opgedeeld in groepen en werden door verschillende trainers met een Real Madrid-licentie onder handen genomen. Elke trainer geeft punten en op het einde mochten vijf jongens door naar de finale in Nederland. Mijn jongste, Kenji, bereikte vorig jaar op zevenjarige leeftijd ook al de finale, dus ik wist al een beetje wat er stond te gebeuren”, getuigt de papa.

In de finale nemen 85 jongeren het op tegen elkaar en daaruit worden uiteindelijk vier jongens geselecteerd voor de hoofdprijs. “Toen ik mijn naam hoorde, was ik superblij, want Real Madrid is sowieso al mijn favoriete ploeg”, vertelt Kiano. “Ik zou het liefste van al mijn idool Cristiano Ronaldo ontmoeten en mijn truitje door hem laten handtekenen.”

Hele familie gaat mee

Daar mag het jonge talent een internationaal toernooi meespelen onder de kleuren van Real Madrid, maar daar blijft hij voorlopig rustig onder. “Ik ga gewoon mijn best doen zoals altijd en hoop dat ik het er goed van af breng. Wie weet onthouden de trainers me en krijg ik later de kans om voor Real te spelen”, begint hij dan toch luidop te dromen. Vragen naar wat hij later wil worden is bijgevolg overbodig.

Ook zijn papa is erg trots. “Het gevoel was niet te beschrijven. Het was al prachtig om hem te zien spelen in de finale, maar je denkt nooit dat hij bij de vier winnaars zal zijn. We zullen hier waarschijnlijk maar een keer in ons leven de kans toe krijgen, dus gaat de hele familie mee richting Madrid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen