Proces rond aanslag Joods Museum: Mehdi Nemmouche veroordeeld tot levenslange celstraf

Mehdi Nemmouche, de hoofddader van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei 2014, is vandaag veroordeeld tot een levenslange celstraf. Daarnaast werd hem een terbeschikkingstelling van 15 jaar opgelegd. Daarmee volgt het hof de eis van het openbaar ministerie. Mededader Nacer Bendrer kreeg 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling. De jury en het hof zaten sinds 16 uur gisterenmiddag samen om te beslissen welke straffen de twee beschuldigden zouden krijgen en spraken pas rond middernacht de straffen uit.

10 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En nu: ERUIT met dat antisemitisch terroristengespuis! Laat hem zijn levenslange straf maar uitzitten in zijn thuisland waar levenslang ook daadwerkelijk levenslang IS ipv op ónze kosten even vakantie te houden in hotelgevangenis tot ze hem weer loslaten voor de volgende aanslag!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    "Een levenslange celstraf en daarnaast een terbeschikkingstelling van 15 jaar". De absurditeit van onze justitie. Of beter, de leugenachtigheid ; men spreekt een straf uit die toch niet zal gevolgd. Hoe kan een brave burger in zoiets nog vertrouwen hebben.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Levenslang in België is pure PR om de buitenwereld iets te tonen. Dat wordt omgezet in 30 jaar, 1/3 van de straf is 10 jaar, hij zit al 4 jaar binnen, rest nog 6 jaar te gaan, doe daar nog een paar jaar af voor goed gedrag en zeden, en binnen een paar jaar loopt hij terug vrij rond, met alle mogelijke uitkeringen. Dit is België, niet de VS waar een straf een straf is. Dat hij 4 mensen in koelen bloede doodde, doet er voor ons laks gerecht niet aan toe.
  • Dirk Breusegem

    5 jaar geleden
    M.a.w. Binnen 10 jaar loopt een 4-voudige moordenaar weer tussen ons. De wetgeving zou moeten aangepast worden en een levenslange straf kunnen opleggen per slachtoffer. Dit zou pas gerechtigheid zijn.
  • Philippe Demoor

    5 jaar geleden
    Fantastisch nieuws, en laat dit nu effectief levenslang zijn!