De Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh in 2008.
Volledig scherm
De Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh in 2008. © AP

AI: “Toenemend geweld jegens Iraanse vrouwen die actie voeren tegen verplichte hoofddoek”

In Iran vallen de zedenpolitie en de pro-regeringsburgerwachten vrouwen aan om zo de wetgeving over de verplichte hijab af te dwingen. Dat blijkt uit diverse video's die de afgelopen weken verspreid werden op de sociale media. Dat stelt Amnesty International vandaag.

6 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Bij ons hadden we debatten over de rechten van de islamitische vrouw in hun gemeenschap en hoe integreren. Men zei toen dat vrouwen die een hoofddoek dragen dat vrijwillig doen, niet omdat ze gedwongen worden en zich zeker, door onze schuld, niet minderwaardig moeten voelen. Tja.
  • ivo vonck

    5 jaar geleden
    En zeggen dat de moslimvrouwen die hier in Europa een hoofddoek dragen dit zogezegd vrijwillig doen... Dat is althans wat de moslims ( mannen ) beweren die pro hoofddoek zijn.
  • frank triolet

    5 jaar geleden
    En dat is 55% die het durven te zeggen, de rest durft niet zou anders 90% zijn
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Je moet eens Foto's opzoeken van Iran van voor 1980 , Bv 1960 of zo , je zal nogal verschieten , Vrouwen zonder Hoofd doek , in Bikini aan het strand , in Mini rokken op wandel naar de Universiteit ezv .... Allemaal Kapot gemaakt Door religieuze Extremisten , Dit Regime is nog veel erger dan dat van de Sjah .. Net zo voor Afghanistan , Pakistan en vele andere islamitsiche landen ! De echte Islam is bijna uitgeroeid door deze extremisten !
  • Dirk Declercq

    5 jaar geleden
    Zedenpolitie! In welk en tijdperk leven ze daar nog!? Laat iedereen vrij en de wereld zal er stukken beter uit zien.