De vorig jaar ingevoerde Europese privacyregels zorgen ervoor dat bedrijven zeer voorzichtig moeten zijn met de gegevens van hun klanten.
Volledig scherm
De vorig jaar ingevoerde Europese privacyregels zorgen ervoor dat bedrijven zeer voorzichtig moeten zijn met de gegevens van hun klanten. © ANP XTRA

Werkgevers dienen klacht in tegen privacyregels

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) trekt naar het Grondwettelijk Hof tegen de Belgische wet die uitvoering geeft aan de Europese privacyregels (GDPR). Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag.

12 reacties

  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Burgers vinden dat ook hoor... maar waarom werkgevers daar dan een voorkeursbehandeling voor dienen te krijgen om alles naar hun hand te zetten dan noemen ze liberaal zonder bijsturing. Een beetje het beleid dat we kennen geen belastingen en je wordt gepluimd. In die zin is NVA rechtse onzin geworden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is wel wat overdreven neoliberaal om de overheid gelijk te stellen aan een bedrijf. Wat blijft er dan over van de overkoepelende, controlerende en regulerende functie van de overheid.
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    Boete hier boete daar als het maar geld opbrengt voor die charletans
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Prive door overheid vergeet het Wie wil kan al onze prive info vinden die in bezit van overheid is //Eurokraten enkel weer voor kleine bedrijven weg te hebben //
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Mogen we ook weten waarover het hier concreet gaat? Welke gegevens en waarvoor misbruikt de overheid sommige gegevens?