Brokstukken van het gecrashte vliegtuig van Ethiopian Airlines, een Boeing 737 MAX 8.
Volledig scherm
Brokstukken van het gecrashte vliegtuig van Ethiopian Airlines, een Boeing 737 MAX 8. © AFP

Boeing sleutelt aan software van 737 MAX-vliegtuigen, Lion Air schort bestelling op na rampzalige crash

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelt een update van de vluchtcontrolesoftware voor het vliegtuigtype 737 MAX. De update is "ontwikkeld om een al veilig vliegtuig nog veiliger te maken", zegt Boeing in een persbericht op de bedrijfswebsite. De ontwikkeling loopt al enkele maanden en werd gestart "in de nasleep van het verlies van Lion Air Vlucht 610" in oktober vorig jaar, toen een Boeing 737 MAX neerstortte. Afgelopen weekend crashte een toestel van hetzelfde type tijdens een vlucht van Ethiopian Airlines.

5 reacties

  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Wablief? "om een al veilig vliegtuig" veiliger te maken? Wat een ongelooflijk arrogantie zeg!!
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Er is wel degelijk wat aan de hand met de 737 Max, de problemen als ijsvorming in de motoren en de onwetendheid bij piloten over MCAS zijn bekend bij de insiders.Het zijn wellicht kinderziektes maar twee rampen op korte tijd kunnen niet!
  • Dirk Saenen

    5 jaar geleden
    onvoorstelbaar dat deze toestellen nog mogen vliegen ! Twee spotters hebben, onafhankelijk van mekaar, gezegd dat de piloot aan de controletoren melde dat de elementaire data niet juist was,en dat hij problemen had met de besturing. Exact hetzelfde als wat de LionAir-piloten aan de hand hadden. Moeten er eerst nog crashes gebeuren ???
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Mij krijg je alvast niet meer op dit type Boeing. Die multinational liegt erop los terwijl de een na de andere uit de lucht valt. En de amerikanen houden hen de hand boven het hoofd ... totdat er een uit de lucht valt die volgestouwd is met hun landgenoten.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Een software bug met al vele doden tot gevolg